Bemutatás

A Drönknek elege lett, hogy csak nyitás közben szolgáltathatják számotokra az alkoholt, így most egy játék formájában dolgoztatjuk meg a májsejtjeiteket.

Cél

Minden játékosnak nagy mennyiségű alkoholt kell bevinnie, majd ráfognia, hogy a játék miatt iszik, és nem is alkoholista (akárhányan is mondják neki). Na meg persze az sem árt, ha a játék végén neked van a legtöbb felesed, és ezzel megnyered a játékot.

Előkészületek

1-3 játékos esetén

Honnan tudjam, szerezzetek még embereket. Ha ti fizetitek a piát, biztos szívesen jönnek.

4-8 játékos esetén

Minden játékos elé kerüljön 4 feles. Majd a pakli megkeverése után minden játékos húzzon 3 lapot, a pakli maradék része kerüljön lefordítva középre, ez lesz a húzópakli.

Ajánlott a 2 cl feles, így talán több játék is belefér. Igény szerint kicserélhetőek a felesek más italra is (kispohár sör, fröccs, kevert rakéta…), de a 4 darabszám maradjon meg.

8 játékos felett

Ebben az esetben használjatok 2 vagy akár 3 paklit. A felesek számát ajánlott a játékosok számához igazítani, de minimum 8-at javaslunk.

Felesek

Izgalmasabb játékmenet érdekében ajánlunk néhány feles kombót, amiből kedvetekre válogathattok:

  1. A punci: sörfelessel játszani elég buzis…
  2. A kalandor: ebben az esetben a változatosságra törekszünk. A poharakat eltérő alkoholtartalmú piákkal töltsétek fel, pl.: sör, bor, vodka, abszint 90’.
  3. A falusi: hozzátok a nagyapád kerítésszaggatóját.
  4. Basic: ha egyfajta piát használtok, azon úgyse lehet összeveszni. Mehet a vodka, Jäger, Unicum.
  5. Azoknak, akik semmitől sem rettennek meg: Maxi Jimbo.

Játékmenet

Minden játékos a köre elején húz 2 lapot, majd tetszés szerint kijátszik ebből valahány (min. 1) darabot. A kör végén minden játékos kezében (a teljes játék alatt) maximum 3 lap maradhat. Ezután továbbadja a kört.

A kijátszott, eldobott lapokat a dobópakli tetejére arccal felfele kell lerakni (a többi játékos számára látható módon.)

A játék addig folytatódik, amíg az utolsó lap ki lett játszva / el lett dobva. Ezután a legtöbb felessel rendelkező játékos nyert, döntetlen esetén szétivással kerül ki a nyertes.

Ezután a nyertes az összes megmarad felest kioszthatja a többi játékos között. (Igen, te is megihatod, te alkesz.)

Alapszabályok

Ha egy játékosnak van lapja, akkor muszáj minimum 1 lapot kijátszania / eldobnia.

Minden lapot csak egyszer lehet kijátszani.

Ha egy játékosnak a köre elején nincs élete, nem húzhat – akkor sem, ha még abban a körben visszatölt életet.

Amennyiben egy játékos a kör elején nem rendelkezik élettel, de a kör során kap vagy visszatölt, akkor ezen kör alatt ellene kártyát kijátszani nem lehet.

Nem lehet több felesed, mint a maximum.

Ha a játék során mindenki ital nélkül marad, de még van kártya játékban, minden játékos vissza tölt magának egy felest (bármikor is esett ki).

Hányni buzis, de azért nem árthat egy vödör a közelben.

Részletes lapleírások

Itass egyet (és itass egyet – no block): Válassz ki egy játékost, és itasd meg vele egy felesét. (No block-os lap esetén nem használható fel ellene Most nem iszom kártya)

Most nem iszom: Akármilyen ivást lehet vele blokkolni, akkor is, ha azt te okoztad (kivéve az Itass egyet – no block lapot).

Mindenki iszik (és fiúk isznak / lányok isznak): Minden játékosnak (vagy adott neműnek) innia kell egyet a saját feleseiből, annak a játékosnak is, aki kijátszotta.

Kő/papír/ollózz egy felesért: Kő-papír-ollózz valakivel, a nyertes iszik egyet a saját felesei közül.

Itasd meg valakivel 1 felesed: Válassz ki egy játékost, és itass meg vele egyet a saját feleseid közül. Blokkolás esetén visszakerül a helyére, a piával együtt.

Add tovább a feleseket: A játék menetének irányába mindenki adja tovább az összes felesét.

Cseréld ki valakivel a poharaidat: Cseréld ki valakivel az összes poharad.

Cseréld ki valakivel 1 poharad: Cseréld ki valakivel egy poharad, a két pohár közül akármelyik lehet üres és teli is.

Húzz egy lapot valakitől: Válassz ki egy másik játékost és húzz egy lapot a kezéből. Ha gyökér voltál és olyat választottál, akinek nincs, hááát… szívás, dobd el ezt a lapot.

Tölts vissza egy poharat: Válassz ki a játékterületen egy tetszőleges üres poharat, majd töltsd vissza.

Mindenki visszatölt egy felest: Mindenkinek vissza kell tölteni egy felest. Ha valakinek mind a 4 felespohara tele van, akkor nem történik semmi.

Eldobod / kijátszod iszol: Eldobáskor és kijátszás esetén innod kell egyet, ez is védhető most nem iszom kártyával.